קצת על המכון
אודותינו
מכון מודע למיינדפולנס מדע וחברה הוקם בשנת 2009 על ידי חוקרת המוח ד“ר נאוה לויט בן-נון, במטרה לשלב בין חזית הידע המדעי בתחום חקר המוח והפסיכולוגיה עם מומחיות מתחום האימון הקוגניטיבי במיינדפולנס (מודעות קשובה). מכון מודע פועל בתוך מרכז סגול בבית ספר ברוך איבצ‘ר לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי הרצליה, בו מתקיים מחקר פורץ דרך על ההיבטים המוחיים והפסיולוגיים של קשר בין אישי, עמידות מוחית ושיטות לאימון מוחי. במכון פועלים אנשי חינוך, פסיכולוגים וחוקרי מוח אשר מקדמים את החזון להגדיל את רווחתו הנפשית של הפרט ולשנות לטובה את היחסים הבינאישיים בחברה הישראלית. להיכרות עם צוות המכון מוזמנים להקליק כאן.
פעילות המכון כוללת פיתוח והוראה של תוכניות המשלבות כלים לאימון מוחי, ובמיוחד כלים של אימון קונטמפלטיבי דוגמת מיינדפולנס המבוססים על ידע מדעי ומחקרי מוצק. בכלל זה, המכון פיתח תוכניות יעודיות לצוותי חינוך, לתלמידי בית הספר, לבתי חולים, לאירגונים, ולקהל הרחב.
בנוסף, המכון מכשיר אנשי מקצוע להוראה של תוכניות מבוססות מיינדפולנס בגישת MBSR ו MBCT. תוכניות ההכשרה מבוססות על נסיון רב שנים במיינדפולנס המשולב עם מסגרת תיאורתית מבוססת וידע מדעי עדכני על אודות המוח, התפתחות האדם, ופסיכולוגיה.
מכון מודע, יחד עם מרכז סגול, חולקים את הידע המצטבר באפיקים המחקריים והיישומיים עם הקהילה המקצועית בארץ באמצעות ימי עיון וכנסים בינלאומיים, ומעודדים קשרים בונים עם גופים חיצוניים וקובעי מדיניות בתחומים הרלוונטיים.
מעבדה למחקר מח
המחקר במרכז סגול עוסק באיכויות המקדמות בריאות מוחית ונפשית. אנו מתמקדים בנושאים הבאים: הבנת ההיבטים המוחיים והפיזיולוגיים של קשר בינאישי, הבנת הגורמים המשפיעים על עמידות מוחית ובחינת ההשפעה של תוכניות להגברת מודעות עצמית והפניית קשב פנימית באמצעות תרגולי מוח כגון מודעות קשובה (מיינדפולנס).
החזון
מכון מודע פועל לטיפוח איכויות מוחיות המקדמות שינוי אישי וחברתי.
הפצת ידע
הפצת ידע מדעי אודות המוח מאפשרת לאנשי מקצוע וקובעי מדיניות לקבל החלטות מושכלות על בסיס ידע מדעי עדכני ולהשתמש בכלים תקפים ומדויקים יותר בעבודתם. מכון מודע פועל בשני ערוצים משלימים בתחום זה: ראשית, שילוב של תכנים מדעיים אודות המוח בתוכניות המיועדות לקהלים שונים, ובמיוחד בהכשרה של אנשי חינוך וטיפול. בכלל זה, המרכז פיתח תוכניות יעודיות לצוותי חינוך, לתלמידי בית הספר, לבתי חולים, לאירגונים ולקהל הרחב. שנית, פיתוח והוראה של כלים לאימון מוחי, ובמיוחד כלים של אימון קונטמפלטיבי דוגמת מיינדפולנס, שניתן להשתמש בהם לטיפוח תכונות נפשיות רצויות כגון קשב, וויסות עצמי, חוסן נפשי, ואמפתיה.